Ønsker du å legge sedumtak selv?

Et grønt tak på hytta, garasjen eller et anneks veier ikke mer enn taksten.

Så hvis huset er bygget for å tåle taksten, tåler det også vanligvis sedumtak, er du i tvil bør dette sjekkes opp først.
Et vått sedumtak veier 50 kg pr kvadratameter.

Sender du oss tegninger og gjerne et bilde eller to vil vi kommer med forslag til gjennomføring og pristilbud. Mindre enkle tak har noen lyst og kunnskap til å utføre selv til hentepris – eller de vil gjøre noe annet selv, og ønsker det ferdig lagt – valget er ditt.

Siden sedumplantene har fått stå og vokse et helt år, er de dekorative og komplette fra dag en etter at sedumtaket er montert.
Det er ikke nødvendig med rotsikker membran med våre sedum matter.

På et skrått tak ender gjerne den ene siden i en takrenne. Her må det monteres en kantlist som holder sedummattene på plass.
Denne kan leveres i stål eller aluminium – eventuelt med en eikelist montert ut mot fasaden, eller en kan velge polycarbonat (uv-bestandig plast) i en farge i stil med huset eller takrennene. Her finnes bl.a. sort, brunt og hvitt.

Er sedumtaket lagt riktig har du et nærmest vedlikeholdsfritt flott grønt tak år etter år. Det anbefales hvert annet år en mindre gjødsling. Er taket utsatt for mye vind kombinert med sol, eller lite nedbør spesielt på våren – anbefaler vi å montere et dryppvannsanlegg slik at sedumplantene kommer tidlig i gang om våren. Tilkoblingen er enkel, en hageslange  trekkes opp gjennom et av takrennenedløpene for tilkobling til takvanningen. Når en ønsker å vanne kobler en bare hageslangen til en utekran.